Sommer 2013

 

 

Da er det påtide med en aldri så liten oppdatering!
Det har vert full rulle i hele sommer, sommeren er nok over for denne gang og høsten har tatt sin plass!

Fikk noen fine toppturer i sommer samt noen telt turer med fiskestanga!

               

Trykk på bildet for å få det større


                      


Første toppturen ble på #Beitostølen og #Bitihorn ble besteget som er på 1607moh!
Den vanlige turistløypa ble sløyfet, så hardcore løypa ble valgt uten betenkningstid, og ja den var hardcore!

     
Trykk på bildet for å få det større 
Videre gikk turen til vakkre #Lofoten og ballstad, mange topper å bestige men ble nok bare en topp. Det å få se fjellene som skyter til værs rett fra havet er et unikt skue, jeg kunne faktisk ha sittet der i all evighet å bare sett på di ruvende fjellene.
Det ble til å bestige Nonstind som er på 459moh. Turen starter ganske bratt med en gang før du kommer opp på en slette/eng med sommergrønnt gress og myrull som ser ut som en seng av silke!

        

Trykk på bildet for å få det større


Min 3 topptur ble i #Folldal hvor storkringla ble besteget med hund og kløv! Denne turen ble det satset på å komme seg raskt opp på kortest mulig tid, da jeg har vert her før så visste jeg hvor jeg skulle plassere føtter og hund. Storkringla er 1380moh og er ganske enkel å gå. Etter vi kom ned av toppen så måtte vi prøve stanga :)

        

Trykk på bildet for å få det større


Topp nr 4 :) den skal jeg ta flere ganger:D
Min lille familie kjørte opp til #Rondane, parkerte på parkeringsplassen og tok føttene fatt på den to timers gåturen inn mot rondvassbu , hadde med oss en 5åring og hund pluss fullpakkede sekker på nermere 15kg pluss/minus hver og en firbeint. Hadde vi gått uten barn så hadde vi nok gådd på ca en time, men dette var familietur så vi tok oss god tid. Da vi endelig kom frem så fant vi en kjempefin plass ved elva der vi satte opp teltet. Høye fjell ruvet rundt oss og jeg fikk iveren i meg og måtte bare ta fatt på å bestige #Rondeslottet på 2178moh. Det var ganske sent på ettermiddag da jeg bestemte meg for dette men pakket sekken med niste og tok med meg hunden og begynte å gå.
Etter første stigning så dryppet svettdråpene ned fra panna, det var godt og varmt i været så masse vann gikk med.
En laaaang dal åpenbarer seg foran meg, med en elv som sildrer nedover før den faller ut over kanten og danner en foss, og jeg måtte bare utpå for å se:)
Ikke ett menneske å se på mange km, trasker videre igjennom dalen til det begynner å gå rett opp, pluss at jeg må gå over ett stykke med glatt og råtten snø. Mange løse steiner og ingenting å holde seg fast i. Heldigvis hadde jeg drahjelp oppover her. Kom opp på eggen til slottet og måtte sukke stort, begynte nesten å gråte da jeg forsto at jeg måtte snu og ta fatt på tilbaketuren. Mørke skyer å sterk vind!! Men jeg skal igjenn, uten hund neste gang, men noen flotte bilder ble det;)

 

     

     

  

Trykk på bildet for å få det større

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

friluftogjakt

friluftogjakt

30, Frøya

Jeg er ei blid og glad jente som elsker det naturen har å by på. Glad i å være ute, men også godt å være inne når været er på det verste. Jeg er gift, har to barn, jenter begge to, en jakthund (Beagle), akvarium og sist men ikke minst fire landsneiler av alle ting, achatina og reticulata. Utdannet Hjelpepleier, og jobber med psykiatri og funksjonshemmede. Friluft, jakt og dykking er vel kansje den beste beskrivelsen av meg, men familien kommer uansett først :) Det var litt om meg :) Under min beskrivelse av meg så ser dere en banner for Rosa Sløyfe Organisasjonen. Vis støtte dere også, Trykk på banneren:)

Kategorier

Arkiv

hits