Godsaker laget av naturens frukter

Joda, jeg vet det går tregt her inne, men det har sine grunner. Er jo bare to måneder til bebien kommer, å gjett om jeg gleder meg. Men tross dårlig søvn, vondt bekken pluss litt til, så må jeg si at jeg også koser meg.

Men, nok om det.

Her er det jeg har laget de siste ukene av naturens frukter. Noe av det kan jeg dessverre ikke smake på, vertfall ikke enda, men til jul så skal jeg smake litt på det jeg har laget, for da er bebien kommet.

Fra "oldemors" plommetre så fikk jeg laget både syltetøy, saft og likør. Min kjære gode mamma hjalp meg med saften da jeg aldri hadde lagd det før og pga et kranglete bekken pluss pluss.

Saft tar veeeldig lang tid å lage, her er det om å ha god tålmodighet, heldigvis så hadde min farmor en saftkoker som jeg fikk låne. Anbefaler at dere er to stk hvis noen skal prøve dette, anbefaler heller ikke at små barn er til stede da det er ekstremt mye varmt de kan brenne seg på.

Plommesyltetøyet lagde jeg selv, tok ett langkok på det, avkjølte det og hadde det i små frysebokser. Gud så godt det ble. Med kanel blir det enda bedre.

Satte meg også ett glass plommelikør og rognebærlikør, dette skal stå helt til jul før det er ferdig, men jo lengre jo bedre.

Oppskriften her er veldig enkel:

Plommelikør:

Plommer, sukker, 60%sprit og kanskje en smakstilsetning, her kan du velge blandt, hel kanel, vaniljestang, stjerneanis, nellikspiker. Jeg valgte å ha stjerneanis til denne likøren.

Rognebærlikør:

Rognebær, det heter seg at rognebærene skal ha en frostnatt før du setter til likør, så for den som er utålmodig så kan du ha de en natt i fryseren, det gjorde jeg, hihi.

Vel du trenger rognebær, sukker 60%sprit. Her kan du også tilsette smaker som nevnt under plommelikøren, her valgte jeg vaniljestang, kuttet den først på langs og tok ut litt av frøene å puttet alt i glasset. Denne skal også stå til jul men her også, jo lengre jo bedre, f.eks ett år.

Her er bilder av det jeg har laget

Saft

Syltetøy

Plommelikør

Rognebærlikør

Glassene vendes to til tre ganger daglig i ca en ukes tid slik at sukkeret blander seg og løses opp.

Så da er det bare å vente til jul.

"Ikke røre, bare se"

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

friluftogjakt

friluftogjakt

30, Frøya

Jeg er ei blid og glad jente som elsker det naturen har å by på. Glad i å være ute, men også godt å være inne når været er på det verste. Jeg er gift, har to barn, jenter begge to, en jakthund (Beagle), akvarium og sist men ikke minst fire landsneiler av alle ting, achatina og reticulata. Utdannet Hjelpepleier, og jobber med psykiatri og funksjonshemmede. Friluft, jakt og dykking er vel kansje den beste beskrivelsen av meg, men familien kommer uansett først :) Det var litt om meg :) Under min beskrivelse av meg så ser dere en banner for Rosa Sløyfe Organisasjonen. Vis støtte dere også, Trykk på banneren:)

Kategorier

Arkiv

hits