Mat til småfuglene

Vi må ikke glemme småfuglene på denne årstiden.
Så idag har jeg laget mat til de.

Det du trenger er:

Tomme yoghurt beger, plastkopper, melkbokser e.l.

Solsikkefrø/villfuglblanding

Flott matfett

Hyssing/garn

Pinner

Fyll i "koppene" med fuglefrø,
Knyt en lang "tråd" rundt pinnen (viktig å tilpasse pinnen så den går ned i "koppen" på tvers, slik at den blir liggende midt i) dytt pinnen med "tråd" ned i "koppen".
Smelt flott matfett i en kasserolle, OBS! Dette blir veldig varmt, pass på små fingre.
Når det har smeltet så fyller du i "koppene" med fuglemat. Pass på så "tråden" holder seg i midten.

Sett i kjøleskapet til dagen over, eller er du like utålmodig som meg så kan du sette de i fryseren en stund, sjekk da jevnlig. Pass på at alt er stivnet før du tar de ut av "koppene"

Dette trenger du

Koppen til høyre er fylt med smeltet matfett.

Vipps, ferdig. Hadde den ca en halv time i fryseren. Beregn noe lengre tid om du skal lage større.

Bruker du "kopper" du ikke vil klippe istykker for å få den ut så tar du litt lunket vann rundt "koppen" å drar forsiktig maten ut.

Velbekomme

7 kommentarer

iamemma

03.02.2016 kl.14:10

Hei, jeg har en liten ting fra meg til deg på bloggen min nå, som alle bloggere trenger ;) håper du vil kikke inn til meg. Slike har jeg også laget, skal poste det innlegget om noen dager. Er så kjekt å lage egen mat til småfuglene :) Klem

friluftogjakt

03.02.2016 kl.14:44

Takk:)

Unni

03.02.2016 kl.14:13

Det vil jeg også lage, takk for tips

friluftogjakt

03.02.2016 kl.14:44

Bare hyggelig :)

Bjørg

04.02.2016 kl.00:20

Jeg har laget med Delfia-fett, som kostet MYE mindre enn Flott-fettet (greit for oss om lager mye :-) Også brukte jeg fugle-nøtter (usaltet peanøtter) og solsikkekjerner (frø uten skall), pluss litt havregryn. Fint at du også mater de fantastisk flotte småfuglene:-D

friluftogjakt

04.02.2016 kl.07:23

Ja, delfia er billigere. Brukte bare det jeg hadde for hånden :) Men havregryn er kanskje ikke så heldig å bruke, da den vil svelle når den kommer i magen til fuglene?

Bjørg

05.02.2016 kl.00:21

Nei da. Det med at man ikke skal bruke havregryn er bare en myte. Jeg, og masse andre ihuga fuglefolk har brukt havregryn (den som det står SMÅ eller kanskje står det LETTKOKT) i årevis. Jeg strør det også ut på fuglebrettet, og både gråspurv, rødstrupe og ikke minst svarttrost er veldig glad i det. Svarttrosten elsker forresten overmodne pærer :-)

friluftogjakt

05.02.2016 kl.08:32

Ah, takk :) da må jeg prøve det.

Skriv en ny kommentar

friluftogjakt

friluftogjakt

30, Frøya

Jeg er ei blid og glad jente som elsker det naturen har å by på. Glad i å være ute, men også godt å være inne når været er på det verste. Jeg er gift, har to barn, jenter begge to, en jakthund (Beagle), akvarium og sist men ikke minst fire landsneiler av alle ting, achatina og reticulata. Utdannet Hjelpepleier, og jobber med psykiatri og funksjonshemmede. Friluft, jakt og dykking er vel kansje den beste beskrivelsen av meg, men familien kommer uansett først :) Det var litt om meg :) Under min beskrivelse av meg så ser dere en banner for Rosa Sløyfe Organisasjonen. Vis støtte dere også, Trykk på banneren:)

Kategorier

Arkiv

hits