Fluesopp

Det finnes mange forskjellige fluesopper. Mange er giftige men noen er faktisk spiselige.

Obs! Gjør deg godt kjent med de forskjellige sopp artene der ute før du/dere drar ut på sopp tur. Mange er veldig like, også de du ikke skal spise.

Rådfør deg med noen som er ekspert eller plukket sopp før som kjenner artene.

3 kommentarer

Bjørg

09.09.2016 kl.23:28

Prøvde meg på sopptur en gang, utstyrt med plakat over SIKRE. Fant en flott sopp som sto oppført som sikker (husker ikke navnet). Det sto en "advarsel" om at de kunne ha mye mark, så det var lurt å knekke stilken og sjekke. Det gjorde jeg, og den VAR full av mark... Æsj! Etter det har jeg kjøpt all sopp på butikken. Sikrest også det :-)

friluftogjakt

10.09.2016 kl.18:11

Enig med deg Bjørg. Jeg kjøper også i butikken.

Margrethe

10.09.2016 kl.12:28

Giftig, men lekker <3

Skriv en ny kommentar

friluftogjakt

friluftogjakt

30, Frøya

Jeg er ei blid og glad jente som elsker det naturen har å by på. Glad i å være ute, men også godt å være inne når været er på det verste. Jeg er gift, har to barn, jenter begge to, en jakthund (Beagle), akvarium og sist men ikke minst fire landsneiler av alle ting, achatina og reticulata. Utdannet Hjelpepleier, og jobber med psykiatri og funksjonshemmede. Friluft, jakt og dykking er vel kansje den beste beskrivelsen av meg, men familien kommer uansett først :) Det var litt om meg :) Under min beskrivelse av meg så ser dere en banner for Rosa Sløyfe Organisasjonen. Vis støtte dere også, Trykk på banneren:)

Kategorier

Arkiv

hits